2006/12/12

Mere om skat på biler

Det ville være synd at sige at bloggen opdateres jævnligt i øjeblikket. For mit eget vedkommende skyldes det at speciale skrivningen om forvaltningsrevision, er ved at være færdiggjort ( ved ikke hvad Laus undskyldning er).

Med Laus kommentar vedr. særloven for ministerbiler grundet chauffør, vil jeg lige benytte lejligheden til at referere til en Højesteretsdom af 30. juni 2006.

Her har en skatteyder tabt en sag til SKAT vedr. firmabil, og således blevet skattepligtig af at stå til rådighed for sit arbejde døgnet rundt.

Sagen kort er, at en tilkaldevagt har haft en pickup til rådighed fra sit arbejde. Bilen har været på den ansattes bopæl hele året rundt, undtagen i ferie periode, under sygdom o. lign. I disse tilfælde har en kollega haft bilen.

Det pudsige er dog, at sagen ikke falder på hvorvidt den ansatte vitterligt har brugt bilen privat, men med skatteministeriets ord er det nemlig uden betydning, om bilen faktisk benyttes, hvis blot den er stillet til rådighed for privat kørsel.

Det lyder lidt som filmen Minority Report, hvor Tom Cruise render rundt og straffer folk, der har tænkt sig, måske, at ville begå noget kriminelt.

Det kan Kristian Jensen så morer sig over, når han køre rundt i sin ministerbil, med lommepenge fra skatteyderne på cirka 1 million om året.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home