2006/12/21

Misforståelse af ordet "kunde" i DR

24timer trykte en intern email fra DR: (min fremhævelse i fed)

[...]og Barfoed havde ikke behøvet at tage til droniningen på en regnvåd torsdag…. Et stort tillykke til Kontant-redaktionen!

Husk at minde vores mediekunder om, hvorfor det er fedt at være licensbetaler - ved hjælp af behørig kreditering af Kontant i artikler, speaks, spib’er og kgn’er når det kan passes ind…

Mvh.
Anders Kappel
Redaktionschef

Ledelsens opfordrer til at propagandere for licenssystemet. Og det der kaldes "mediekunder" lader til at være et internt ord for "licensbetalere". Men en licensbetaler er ikke en kunde. Kunder er nogle der frivilligt køber noget. Der er selvfølgelig en del licensbetalere der frivilligt ville betale for DR selvom de ikke var tvunget. Men i og med at de er tvunget, uanset om de ville betale frivilligt eller ej, kan de heller ikke siges at være kunder.

Hvis alle borgerne i Danmark blev tvunget til at betale for en bestemt avis, ville alle borgerne så også være avisens kunder?

1 Comments:

Blogger Povl Barkler said...

Lidt ydmyghed ville bestemt klæde Statsradiofonien. Ikke mindst fordi de er sat til at bestyre en "butik", som man ikke kan slippe ud af. Og da slet ikke efter indførelsen af medielicensen.
Det er interessant forskel på "kunde" og "betaler", som du har fat i. Måske gør det nemmere at gå på arbejde i DR, når man skal tilfredsstille kunderne i stedet for blot at formøble betalernes surt tjente og højt beskattede licensindbetalinger.

tir. jan. 02, 12:35:00 AM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home