2007/08/14

Uliberalt rygeforbud

Så er det slut med selv at bestemme rygepolitiken, hvis du driver din egen forretning.

I denne tid hvor op til flere såkaldte borgerligt/liberale påstår, at rygeforbudet faktisk er liberalt med henvisning til det gode liberale princip om at man ikke må skade andre. Ja, rygning er godt nok skadeligt, men ingen har en positiv ret til andres ejendom. Rygeforbudet er dermed blot et nypurtitansk tiltag med formål at moralisere over andre. Når historieløse borgerlige således kan kalde det liberalt at ville "beskytte" folk mod sig selv, ja så forstå man bedre at alle Folketingets partier dyster om at love mest og bedst socialdemokratisk politik her op til et kommende valg.

Det skal dog lige nævnes at der dog var to "mandfolk" hos de borgerlige der stemte imod denne nypuritianske uliberale lov: Henriette Kjær (K) og Irene Simonsen (V).

3 Comments:

Blogger Jesper Juul Andersen said...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

ons. aug. 15, 01:53:00 AM 2007  
Blogger Jesper Juul Andersen said...

Der er ikke noget bedre end at vende tilbage til Danmark fra ferie, og blive mødt med et rygeforbud (som jeg lykkeligt havde glemt alt om).

Det kunne værre man skulle starte med at ryge... Bare for at kunne værre med i lidt civil ulydighed.

ons. aug. 15, 01:54:00 AM 2007  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Ja, det kunne jeg også finde på. Dog er loven formet på en måde at det er ejeren af stedet der får bøde, så fremt gæsterne ryger. Imodsætning til folketinget ønsker jeg jo ikke at straffe andre på deres ejendom.

ons. aug. 15, 08:51:00 PM 2007  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home