2006/08/30

Grænserne for top- og mellemskat bliver sat op

DR er på banen med følgende historie:

Skatteministeriet hæver grænsen for topskat med 8500 kroner, så man næste år skal tjene over 327.200 kroner for at betale topskat.
I dag skal der betales topskat, hvis indkomsten overstiger 318.700 kroner.
Også grænseværdien for mellemskatten hæves. Den sættes op med 7100 kroner til 272.600 kroner.
Endelig stiger det almindelige personfradrag med 1000 kroner til 39.500 kroner.
De nye skattegrænser er resultatet af den årlige fremskrivning af skattesatserne, der sker på baggrund af inflationen.

To ting er bemærkelsesværdigt i denne sammenhæng.

Det ene er at man vælger at sættegrænserne op i takt med inflationen, hvor man når det drejer sig om overførselsindkomster bruger lønudviklingen som parameter. På den måde sker der det at man over tid får flere indlemmet i gruppen af topskatte betalere. Derudover bekræfter man overførselsindkomst modtagende personer i en illusion om at de får løn, når man regulere overførselsindkomster i takt med lønudviklingen. På (meget) langt sigt vil man endda komme i den situation at selv overførselsindkomster skal til at betale topskat, i dag er der jo i forvejen folk der siger nej tak til lønninger på 22.000 kr. om måneden.

Det andet der er bemærkelsesværdigt er selvfølgelig at der stadig findes mellemskat og topskat. Med al den snak om kamp mod ulighed, burde Kristian Jensen da hænges til tørre, på samme måde som Eva Kjer, når han står bag sådan en uhyggelig ulighed mod landets skatteborgere. Hvor er den tapre ulighedskæmper Villy henne når der er en værdig sag?

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home