2007/05/06

Værdineutral nyhedsformidling

Overskriften hentyder (nok engang) til Niels Krause Kjærs anmeldelse af www.180grader.dk. Her fremførtes, at hvor 180grader kalder autonome, der begår vold og hærværk for venstreekstremister, så vælger Berlingske at være neutrale ved at skrive unge.

Så vidt så godt. Problemet opstår så blot når man læser andre nyheder. Berlingske har i dag en historie med overskriften: ”Unge smadrer politibiler i Nivå”.

Med Niels Krause Kjærs værdineutrale nyhedsformidling må det for læseren betyde, at der er tale om autonome, der har været en tur i Nivå for at kæmpe for et nyt ungdomshus betalt af deres medborgere.

Nu er problemet blot at det er en copypaste Ritzaus historie. Ritzau er vel næppe underlagt Niels Krause Kjærs holdninger til værdi neutrale måder at formulere sig på.

Unge kan i sagens natur derfor dække over hvad som helst.

Er det mon en VU eller DSU omdelingsaktion der er gået over gevind?

Er det velhaver unge på kokain rus, der var løbet tør for champagne?

Nu har der tidligere været historier om diskoteker i Helsingør der ikke ville lukke folk ind med postnummer fra Nivå-Kokkedal, mon der en sammenhæng til denne sag?

Vi ved det ikke, men det ville være lettere at finde ud af, hvis Berlingske brugte det redaktionelle princip, som bramfrit hedder at kalde en spade for en spade.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home