2006/09/18

ATP vil investere i nye danske veje

I årevis har en af forklaringerne på hensigtsmæssigheden i at have verdens højeste skattetryk været at man jo så bla. kunne køre på vejene.

Ja, det skal jeg da lige love for. Carl Bro har alene for Kbh. kommune anslået, at der er et efterslæb på en milliard kroner i renovering af kommunens veje. Skatteborgerne i Kbh. må da føle sig grundigt snydt.

Ikke nok med det, så kommer ATP (vores alle sammens tvangspension), nu med et, ifølge Socialdemokraternes trafikpolitiske ordfører Poul Andersen, interessant forslag. Hvad med at ATP skyder de tvangs opkrævede pensionsmidler ind i renovering af vejnettet, lyder forslaget.

Det er dog ikke meningen at ATP vil stå for driften, men underdirektør Henrik Gade Jepsen fra ATP er dog af den overbevisning, at investeringen vil give afkast.

Det bliver spændene at se, hvordan denne såkaldte investering kan give afkast, såfremt samarbejdet med nogen af de ikke nærmere definerede samarbejdspartnere bliver til noget.

Nu kan man jo så mene, at man som skatteborger allerede har betalt, for hvad man troede var til bla. vedligeholdelsen af vejene. Mon man som skatteborger i Københavns kommune kan få lov at trække sin andel af milliard efterslæbet af på næste selvangivelse, det ville da kun være rimeligt.

3 Comments:

Blogger Lau T. said...

Ifølge skatteministeriet var "Afgifter vedr. motorkøretøjer" på over 35 mia. kr. alene i 2005!

http://www.skm.dk/tal_statistik/provenuoversigter/672.html

tir. sep. 19, 05:48:00 AM 2006  
Anonymous Lars Hvidberg said...

Det er absurd. Hvor kan vi sende regningen for et eklatant aftalebrud? Nå nej, den kommer vi selv til at betale. Der er jo ikke andre.

tir. sep. 19, 11:06:00 PM 2006  
Blogger Rasmus Ole Hansen said...

Ja, det virker meget mystisk, hvis ikke man for længst var blevet vant til det og dermed immun overfor de skøre påfund.

Gad vide hvor meget de samlede udgifter egentlig er til vejene. Det må jeg lige se på.

ons. sep. 20, 01:23:00 PM 2006  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home