2008/03/05

Islam og dialog

Linjerne er trukket op. Tolerance, forståelse og dialog er blevet fyord. Vi kan ikke længere tale om tingene. Eller også er det først nu, at vi virkelig kan tale om tingene. Vi diskuterer da i hvert fald som aldrig før i Danmark.

Leder af Center for Journalistik Troels Mylenberg udtaler om tolerance, forståelse og dialog:

"Det er blevet minusord, og det er meget tankevækkende. Politikerne har besluttet at reagere på følelser frem for at se på statistikken, som fortsat giver grundlag for at pege på, at Danmark er det mindst kriminelle land i verden,"

Har politik ikke altid handlet om følelser? Hver gang journalister har en sag, så ringer man en minister op og spørger, hvad han eller hun føler. Intet tyder på, at det har ændret sig.

Skal politikere altid udvise tolerance, forståelse og dialog? Hvis man svarer ja til dette spørgsmål, så må man da savne et interview med Johnny Hansen fra Greve. Der er ikke mange, der har forståelse for hans synspunkter. Det er dog ikke ensbetydende med, at tolerance, forståelse og dialog er blevet fyord. Det viser bare, at vi ikke kan lide Ny-Nazimen. Ligesom mange heller ikke kan lide Hizb Ut -Tharir.

Jeg kan ikke se, at det er et problem, at vi diskuterer religion. Det har vi altid gjort. Det kræver netop dialog at sætte ytringsfriheden på programmet.

Jeg bryder mig ikke om islam. Men jeg bryder mig heller ikke om kristendommen eller jødedommen. Andre må godt tro på det. De skal bare ikke tvinge os andre til det.

1 Comments:

Blogger niin said...

Der er intet galt i at reagere på sine følelser, så længe det bare er med rationel tænkning.
politikere har dog svært ved dette og de prøver derfor tit at gætte sig til løsninger. Det er derfor ikke overaskende når de ikke virker eller gør mere skade end gavn.

Politiker prøver aldtid at på at fremstå som tolerante og forståelig, jeg har dog ikke mødt nogen endnu hvor det faktisk var tilfældet.
Dialog og debat har det heller ikke særlig godt. Politikere stiller som regel kun op mod folk som er på deres side eller som ikke forstår hvad der foregår.
Men, det ville da også være dumt hvis politikere blev ved med at stille op til pinlige nederlag i debatter.

Jeg er glad for at folk snakker religion mere, men desvære ser jeg sjældent mere end overfladiske diskutioner om religion.
Hvis vi ønsker at folk skal opføre sig rationel så er vi nød til at tale imod urationelle ting, som religion.
Vi bliver dog nød til at påpege alle grunde til et problem, hvis vi ønsker at løse det.

tor. mar. 06, 05:02:00 PM 2008  

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home